Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar vid betraktande av två skator i ett träd på Årstafältet i södra Stockholm. Den ena verkade upprörd, den andra satt bara tyst.


Skat-tjat

Det sitter en skata och tjatar vid boet.
Hon gnatar och tjatar om plikter och trohet:
"Hör du, min gubbe, säg om jag kan tro det
löftet du gav när vi blev ett par:
Jag rustar boet på några dar
och mödan är inte en tillgång jag spar.
Så innan det rasar och hamnar på backen
dra nya färska kvistar till stacken!"




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-02 14:03



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Bra rimmat :-)
Ja, vem vet vad alla skator och kråkor egentligen kraxar om...
2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP