Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste man ljuga, kriga och döda?

 

Har sanningen någonsin stått högt i kurs
idag begravs i alla fall sanningar i en börs
Nu ses sanningarna i hur lite någon äger
fattigdom blir frukten av samvetets seger

Någon måste betala minusköpet i Nuon
fick någon av vår kära politiker sänkt lön
Någon måste betala för krigs-lögnen Irak
tänker USA komma med allmosor på flak

När goda män skriker högt för utsatta
blir rikedomen tvingad till en vendetta
Då blir verkligheten som en äkta Stephen King
mördade blir män som Palme, Gandhi och Martin Luther King




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-02 16:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-04-03

    ej medlem längre
Väl ställd fråga. Svaret är nej. Vi kan alla bidra till sanning, fred och liv...
2017-04-02

    ej medlem längre
Det är skrämmande att man utan vidare kan slösa bort skattebetalarnas pengar för att sedan ta från de sämst ställda att betala med!
2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP