Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är ingen dikt om kvinnor och män (än kanske första 8 raderna till en viss del). Inte heller om svenskar kontra andra. Utan den står för sig själv, skriven av mig, utan några egentliga eftertankar.


En god man möter en ond kvinna



I skilsmässorna begravs fadersgestalterna
av envåldshärskare i form av mödrarna
Ju längre avstånd fadern har till barnen
desto större djävuls-dyrkare är modern

Barnen vet om den gode fadern ingenting
den onde modern kan ljuga om precis allting
Sagan förvandlas till en äkta Stephen King
fadern gråter för han kan göra absolut ingenting

Modern kan vara en äkta före detta prostituerad
fadern kan ha räddat henne från att bli exploaterad
Men när de skiljer sig är de osams i så pass hög grad
att sanningen måste bort till varje pris på nästa blad

Kanske var den gode pappan en dum-snäll svensk
kanske var den onde modern en dum-utnyttjare fattig sexig och utländsk
I hemlandet där konkurrensen är tuffare vill hon aldrig bosätta sig igen
stannar hellre här, letar nya offer, ljugande om sin forne vän, som tog hennes plats som en manlig Askungen

För här i det nya landet Sverige behövs ingen trolldom
för att kasta gamla gubb-mesar bakom lås och bom
Om man ändå misslyckas, har man i alla fall fått hans egendom
och som den mes han är, drunknar han nu i löjrom

Nu kan hon ostört manipulera den nya “rikemans-nörden”
så att han ser, det hon vill, det är hon som är chauffören
Men när nu nya sorters män korsar våra gränser
kan man ju hoppas att det blir annat ljud i skällan som glänser

Hoppas de tu möter varandra
för då kommer lögnerna vandra
Dit där de hör hemma
i ett äkta Stephen King-dilemma

 

 

Ps. Vill någon läsa om bildens ursprungskälla: https://maukonen.wordpress.com/2010/08/22/tv4-om-diskriminering-av-pappor-i-vardnadstvister/




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-02 22:37



Bookmark and Share


  objekt3
jag är så trött på kvinno-mans perspektiv i dessa frågor
så du anar
inte illa plitat, ändå
2017-04-03

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta. Pappa var min trygghet i livet.
2017-04-03

    ej medlem längre
Berörs djupt av sanningarna i din dikt och av situationen för papporna som diskrimineras i de allra flesta fall! Har själv haft en snäll och fin pappa så jag vet hur viktig en pappa är för en trygg uppväxt.
Det är feministerna som styr och bestämmer i Sverige och fråntar många barn deras rättmätiga kontakt med sin far. Det kommer att få ödesdigra konsekvenser för framtiden. Vi kan redan se resultat!
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP