Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halleluja

 

Tonerna från samhället dånar
sjunger om nya tider till fånar
Mången hitler finns i huset
men ingen hittar till ljuset

Så tiderna blir som förr
samhället knackar på din dörr
Kan du ge oss mera skatt
vi tar bidrag från din hatt

Underförstått så betyder det
stackars dig som gör det
Kanske har du inget val
inget skyddande skal

Det är såna som dig de jagar
såna som kan dem behaga
Inga små parasiter behövs
Robin Hood har gått till sjöss

De är bara å betala
och titta på de glada
Då har du gjort ditt
på samhällets undre mitt

Sen är allting bra igen
du hade de på känn
Bara jag får mer
är den falska skitens äkta manér




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-03 17:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det börjar likna medeltiden när fogarna tvingade folket till orimliga skatter.
2017-04-04

  Öknens Ros VIP
"Det är nya tider"som de sa i Hedeby. Dom tider det är i samhället nu är åt helskotta! :-/
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP