Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrlands Guld

 


Se vattnet som flyter
hör en fors som våldsamt ryter
Hör myggorna som energiskt surrar
förbanna knotten som mygghatten lurar

Se laxen som hoppar
den som är så dyr att shoppa
Välkomna till Norrland
med massor av ingenmansland

Massor med myrar
med kalla fällor för renar
Kanske också för dig
om du inte passar dig

Kanske en björn
dyker upp i ett hörn
Men passa dig
om han visslar på dig

Här föder äventyret dig
när du går på naturens verkliga stig
Men vi är för hjortronens skull
vi söker äkta ekologiskt guld




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-04 00:08



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Mycket vackert skaldat! Tack till dig norrlänning som tänker på mig i syd och ger mig av Norrlands guld.
Obs går även att dricka som öl. Lapin Kulta i Finland. Förlåt sammanblandningen!
2017-04-04

    ej medlem längre
Vackert diktat om vildmarkerna i norr!
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP