Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eliazon 2006 Om neuros-psykos-perversion ( borderline )


förkastandet av fadersnamnet




"Enligt en psykiatrisk studie (M. Winn "Children without a Childhood"), undviker majoriteten av föräldrar att klargöra att det är de och inte barnen som ska bestämma, en del föräldrar under hänvisning till att alla ska vara jämlika. Föräldrar i dagens samhälle anstränger sig för att inte påminna barnen om dess omogenhet och beroende, som om detta var en brist hos barnet som inte får påpekas. Eftersom föräldrarna tvekar inför sin egen föräldra-auktoritet (som följer av större erfarenhet), försöker föräldrar att bli sina barns kamrater. Påhejad av reklam-industrin lägger de an på ett ungdomligt utseende och ungdomlig smak, lär sig sina barns senaste slanguttryck och deltar med liv och lust i barnens aktiviteter. Den moderna tidens förälder gör kort sagt allt för att bagatellisera de skillnader som uppstår till följd av generationer och kön. Detta befäster enbart illusionerna hos barnen om den egna storheten och sexuella potensen som moderns Fallos och ökar nedvärderingen av med-människorna och i första hand faderns auktoritet".




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2017-04-04 14:44



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
För att inte glömma det incestuösa förhållandet mellan den gravida och fostret.
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP