Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige i förändring...

 

Hör en sägen
om den vita vägen
Som vi gick på
utan att förstå
Hur bra den var då
spelade ingen roll om vi var sjuk eller grå

Nu bombas vägen sönder från igår
i det egoistiska habegäret tar alla allt de förmår
Våra fornstora dar
ramlar ner i en grav
Vår stenålder kommer tillbaks
allt blir i Karl den XII:s smak

Människor låtsas vilja ha rättvisa
men bara så länge den bevisar
Att just deras plånbok eller ära växer
därför anpassas alla texter
Till deras egen rättvisa
oavsett om de är flykting feminist eller Sverige demokrat

Hur många skulle hjälpa fosterbarn
eller flyktingbarn
Om de inte fick jättebra betalt
det är därför sådana hjälpare stoppar in empatin analt
Det är därför ingen vill se de svenska hemlösa
för här finns ingen ära eller belöning som är generös

Världen är som den är
överallt oärligheten människorna klär även här
Stackars amerikanska indianer
och snart svenska babianer
Som försöker stänga ögonens ridå
och gagnar egoismens resultat i påtår

Eller säg mig vilken orättvisa som är större i procent
än vårdnadstvister i att se en far eller mor som dirigent
Eller säg mig vilket flykting
som skulle vilja ge en utförsäkrad svensk en slant i hans hand
Eller säg mig vilken Sverige Demokrat
som pratar om långtidssjuka som blivit bestulna på sin svenska välfärds-skatt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-05 08:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skarpt och rakt på sak
sanningen!
2017-04-08

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-04-05

  ULJO
Det är så sant det du skriver. Sanningen är dock att ingen politiker oavsett partitillhörighet har förmågan att kunna eller att vilja vända trenden. Det måste till en genomgripande lösning för att samhället ska kunna bli rättvist. Pengar finns det är inte där problemet ligger. Snarare viljan att göra uppoffringar.
2017-04-05

  Öknens Ros VIP
En text som belyser orättvisor i det moderna samhället, människor som skor sig på systemet för egen vinning.
2017-04-05

    ej medlem längre
Maktbegär och rikedom förblindar och förtränger allt annat än den egna lystnaden
2017-04-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP