Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
892 ville göra självmord förra året , fler än 4 lyckades ....


Sverige osynliga terror

 

En terror-händelse tycks vara vår akilleshäl
när en sådan olycka flyter upp till ytan
Då tycks alla äga en gudsliknande själ
och alla tycks rymmas i empati-grytan

Men när människor dör i spariverns stöveltramp
för att mer pengar ska hamna i just deras famn
Då behandlas sanningarna med röksvamp
för att mörka att vi tar bort sjukas överlevnadspengar och Hitler i hand

Ingen ser
ingen vill se
Sanningens beska sanning
vår egentillverkade terror-sanning

Att Sverige mördar
fler än en lastbil skördar
När vi utförsäkrar sjuka
är detsamma som att förflytta alla i Sverige till terrorns ruta

Men inte många gråter
utan ler i stället belåtet
Åt att de är friska unga och får skattelättnader
samtidigt som den ärliga empatin nedåt klättrar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-09 07:02



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
När alla blommor är bortplockade; kommer då fortfarande alla få rymmas i samma empatigryta ?*
2017-04-19

  objekt3
http://www.dn.se/nyheter/sverige/barnens-rektor-alla-ar-mycket-skakade/

2017-04-09

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-04-09

    ej medlem längre
Sant vareviga ord!
Måtte de falla i godan jord!
2017-04-09

    Sefarge VIP
När ett fyllo/drogpåverkad
kör ihjäl människor kommer
Ingen Statsminister flaxande
I helikopter o pratar med Säpo
Skillnad på nyhetsvärde?


2017-04-09

  Öknens Ros VIP
att bli utförsäkrad och vara sjuk är att lämna en människa åt sitt eget öde, det finns ingen logik i detta. alltför många drabbas av detta, det är en tragedi utan like, vad ska dessa människor ta sig till?
2017-04-09

    ej medlem längre
En synlig tragedi har fått landet att skaka i grunden. Tänk om vi nu kunde börja ägna några tankar åt alla dessa tusentals osynliga tragedier som ingen vill se. Det är dags att även de utestängda släpps in i samhällsgemenskapen och får möjlighet att leva ett drägligt liv.
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP