Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andra människors ondska

Ondskan

Den ser vi runt omkring oss

i de främmande jävlarnas handlingar

eller i vår historias onda gärningar

Men vi har svårt att se den i oss

eller i sådana som oss själva

eller i vår egen kultur

Därför kan den via 

vår ignorans och glömska slinka in

Gro och bli vardaglig självklarhet

Ja, till och med något vi tycker

är rätt och riktigt

Men en dag står vi eller såna som vi

och accepterar när ondskan

har sin gång

Det är vårt handikapp

Det är bra att tänka på

när det enda vi gör är att tjata 

andra människors ondska




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-10 09:03



Bookmark and Share


  Anita Hanssen
Bra textat om någonting vi alla bör tänka på.
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner