Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill låta denna dikt få vara ett litet annorlunda inslag bland det övriga jag publicerar här på Poeter.se ... Skrev den när jag var 11 år och det var den första dikten som publicerades i mitt eget namn lite senare när jag var 12 år.


Violer äro blå ...

*

Violer äro blå
Om kärlek är man två
men bland violer är man tre ...
-
Man säger att vi älskar varandra
Men jag vet inte
Ty kärlekens skratt är ljuvt
men dess gråt är bitter
Violer skrattar inte ...
-
Violer äro blå
och om det inte vore så
Vad vore väl kärlek då?
Men violer är ju i alla fall blå ...
-
En sippa eller två
spelar väl ingen roll
För violer är väl blå?
För om det inte vore så
så skulle det aldrig ha blivit vi två ...
-
Förälskelsen är väl liksom violer lite blå
Men jag vet inte
Jag var kär i en
Hon var kär i två
Lite blåögd
Tänk om man vore så
Ja, då hade kanske också jag haft två ...
-
Violer äro blå
Om kärlek är man två
Men bland violer är man tre
Men jag är ju inte en viol
och tur är väl det ...

*

____________________

Publicerad tidigare här i april 2005




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 882 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-10 15:37



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fin text.
2017-04-11

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig liten dikt...
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP