Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige låtsas-moralens land ...

 

Nu ska vi vara enade starka och snälla
det har politikerna lätt att säga
När alla ser det smälla
då blir den demokratiska empatin lätt att väga

Men när de själva framkallar terrorn
då föds en diktatur-empati i rätt att gömma
Ser ni inte att deras empati ekar error
när de tillåter utsatta här hemma bli bortglömda

Deras terror mördar mångfalt fler
och det syns i deras bonus-system
I deras empati ska bara vissa ha mer
då tittar man inte på välfärdsproblem

Hur kan de annars fortsätta att utförsäkra sjuka till noll och ingenting
Hur kan de blunda när de ser 34 000 hemlösa frysa
I den bistra verkligheten är deras ärliga empati värd absolut ingenting
de köper bara glorior för att fler val-röster efterlysa

Varför bryter de annars sina egna skapade lagar
som om de vore Usama bin Ladins bäste vän
För hur kan man annars förklara
att lagen “Tak-över-huvudet-garantin” inte är värd en spänn

För vem kan leva på noll
ingen sjuk orkar bli tjuv
Kanske består våra riktiga terror-troll
i fallskärmsavtal Rutavdrag Rotavdrag jobbskatteavdrag som vårt samhälles korkskruv

För ni vet väl att en utförsäkrad
inte har rätt till socialbidrag
Kan en sjuk i Sverige inte stå till arbetsmarknadens förfogande
är medborgaren inte värd en krona men väl värd tusentals demokratiska piskslag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-10 17:14



Bookmark and Share


    jaybird
Sverige har röstat fram anti-Sverige. På individnivå vårdintygsmässigt.
2017-04-10

    ej medlem längre
Ja alla måste hjälpa till att förändra - vi kan skriva och klaga över vad som händer det är ett litet frö, men det behöver blomma. Försäkringskassans agerande har pågått i mååånga år!
2017-04-10

  Daniel_78 VIP
Ja lägg pengarna på att brygga klyftorna istället för jobbskatteavdrag. Men då måste alla vanliga medborgare också vara beredda på att hjälpa till. Det är inte bara politiker som fattar beslut.
2017-04-10

  Öknens Ros VIP
det är en skam för Sverige att sjuka behandlas som andra klassens medborgare, fy politiker och andra beslutsfattare!!
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP