Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ekens vinterkrona

 

Under ekens vinterkrona

finns ett hus

med kvarglömd nyckel

rött, med vita knutrosetter

och med blanka

fönsterögon

 

drömmer om

att någon finner

stigen genom glömskeskogen

om att någons läderstövlar

bryter kvistar

under klacken

 

på sin väg

mot förstukvisten

mot en dörr som går att öppna

går att vrida upp för gästen

som vill vila

över natten

 

Husets fönsterrutor skälver

blöta efter snö

som smälter

muren suckar övergivet

andas djupt

mot himlens grådis

 

kanske, tänker någon stilla,

är det dagen som är inne

för en vår

när värmen kommer

för en man

på evig vandring

 

Finns det grönt

på bara buskar

finns det fåglar som kan sjunga

finns det hopp

att dörrhålsnyckeln

vrids, och dörrens glänta öppnas

 

I ett hus vid världens ände

brinner ljuset mitt på bordet

för en vandrare som träder

in i stugans mörka inre

och en mus i köksmurssmygen

ler när solen återvänder

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-13 09:25



Bookmark and Share


  Minkki VIP
redan det lilla ordet köksmurssmygen får mig att le och se huset och vandraren, och våren som är inne var jag redan vän med -
2017-04-17

  Änglaögon
En alldeles speciell plats...
2017-04-13

    ej medlem längre
Du är verkligen en bra reklampelare" för Värmland Peter.Med stor precision
får du oss andra att bara gapa!Bokmärker direkt.
2017-04-13

  Feminaz
Åh vilken underbar dikt att uppleva! Så ljuvt du diktar, så vänligt du ställer fram skorna och vilken plats du bjuder in till med gott hjärta!
2017-04-13

    ej medlem längre
Fin skildring av en mycket speciell plats.
2017-04-13

    ej medlem längre
Man anar musfruns tassar över golvet ...
2017-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP