Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Lennart Hellsing


Röda bilen II - en drömvisa

 

Katten lapar silverskål

äter allt han får och tål

somnar till sist i hörnet

mor tar strax fram klut och tvål

skrubbar kattskinn torkar svål

katten växer till björnen

 

Mor kör fram sin röda bil

som har gått så många mil

låter sin flicka köra

flickan styr i silverfil

följer vägens vita pil

lyssnar sen med sitt öra

 

Röda bilen blank och fin

brummar, bullrar, drar bensin

flickan styr uppför backen

hostehack din gamla bil

fingret sargat, no big deal

mor svänger in på macken

 

Fingret utan fingertopp

den har katten ätit opp

alla små fingrar är snea

mor hon tröstar: ge ej opp

än finns både tid och hopp

sen åker vi till IKEA

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 399 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-17 08:43



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Groteska lustigheter, och man blir alltid olika glad av dina tokroliga men ack ändå med allvar fyllda texter!
2017-04-20

  Anya VIP
Jaa kanske går det att köpa en eget monterad fingertopp på IKEA??? Fantastisk historia...
2017-04-19

  TrollTörnTrappan VIP
Förunderlig krock mellan gemytligt och groteskt, mellan poetiskt [törstar bensin] och övertydligt [lyssnar med sitt öra], också mellan förutsägbart och transformativt...
2017-04-17

  lodjuret/seglare VIP
Humor lättar nog upp, hönans motsats kan vara en tupp, läsningen blir fint som snus, tinnitus är ett jobbigt sus, glaset kan va en lupp.
2017-04-17

  Stefan Albrektsson
Gillar särskilt kattens plötsliga metamorfos (även om den stackarn knappt fick en biroll i övriga texten) - men kattbjörnen verkar ha god aptit på plockmat (finger food)!
2017-04-17

  Thomas Widemark
Rolig!
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X