Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När euforin drabbar får du hålla i dig. Som starkast drar den dig med i ett svindlande hav. Du riskerar att drunkna. Som bäst låter den dig flyta på en våg högt över det vardagliga och grå.


Eufori

Det
Forsar och
Porlar och
Puttrar och
Spritter.

Det
Svindlar och
Bubblar och
Pirrar och
Skälver.

Det sjunger och jublar i skrymslen och vrår.
Det pärlar i kroppen att nu är det vår.






Fri vers (Fri form) av Dameofspade
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-18 17:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar greppet med en versal inledande på var rad och hur du använder "och" och "det" i det två första styckena.

Sen förklaras allt i sista stycket med nytt rimmande grepp. mycket träffsäkert men lite onödigt (tycker jag subjektivt) även om det rimmar kanske tycker jag (snygg grammatik här va).
Det knyts ihop snyggt även om det förklarar det du redan sagt. Är jag luddig?
Oavsett snyggt snyggt hantverk!

2017-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Dameofspade
Dameofspade