Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet att det bara hjälper just nu....

Jag hör dig, kära du

du behöver inte pressa knogarna och din knutna hand

mot dina bleka läppar 

Räds inte dina ord

eller betydelsen av dom

 

Jo, jag kan även höra hjärtats vilda galopp 

Fast du böjer kroppen runt dina uppdragna knän

för att pressa bröstkorgen till tystnad

och lungorna på allt syre

 

Jag ser dig och din ängslan

när den flackar över mitt huvud

utan mod att fixera blicken på något stilla

Än mindre på mig, där jag står 

 

Jag väntar...

Stilla, orörlig

på en rörelse från dig

 

så ser jag den...

 

Skälvningen runt läpparna

slappheten i din hand

blänket i din blick

när den söker min

 

och jag sjunker ner hos dig

med armarna om din kropp och själ

och låter dig förlösas från din inre kamp

dina ihärdiga låsningar och dina fängslade demoner

 

En liten stund får jag skydda dig

vara din livboj

tills nästa våg skoningslöst

drar ner dig på djupet igen

 

 




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 673 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-24 19:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört känslofull..mycket bra
2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya