Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Extremistens argument

Jag, arga sanningsägare 

tar mig an vår yttrandefrihet

Tar den på mitt sätt

 

Jag har ett argument 

som överträffar allt du kan säga

Överträffar alla överenskommelser

Överträffar socialismen och liberalismen

Överträffar den skarpaste vassaste talare...

 

Ett hot som kryper in under huden

En knäckt knäskål vid din dörr

En rejäl spark i det fördolda 

 

Du såg mig som en fåne

En gnällare i kommentarsfälten

En person i marginalen

En folklig typ i kostym

Ha! Jag var allt det

 

Men nu när jag tagit 

vår yttrandefrihet

står jag och flåsar 

utanför din dörr

Så nu håller du tyst 

för jag äter upp

din demokrati




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-25 15:46



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Här politiska pamfletter i
det fria ordets slyngelålder
spännande studieobjekt.
Mellan paskill och pamflett.

2017-04-25

    Sefarge VIP
Bond appetit'
:)
2017-04-25

  Ric
mörkt och intensivt, snygga rader.
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner