Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trumpen

 

min uppsyn, mot plåttaket tvärsemot
det har gäckat mig hela vintern, biten

som när snön vägrade att lägra
och solens blekhet, så förment

Nu;
i flygande vedersträck, kommer de
landar - lägger sig tillrätta - landar

truthonan som värper 3 råkalla ägg,
hanen som ruvar de ohörda skriken

 

kåken vinglar till;
får plötsliga utslag längs fasaden,
en oväntad form av fågelinfluensa




Fri vers (Fri form) av Infinita
Läst 283 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-26 19:10



Bookmark and Share


  petter rost
Aj... en svingande, svävande, landande måsfågel-på-taket-dikt! Försvarslös tar jag den rätt i mig – och blickar upp genom kvällsmörkret och ser fru Mås huvud sticka upp bakom takluckan på huset mitt emot, avteckna sig mot den något ljusare himlen i söder.
Och språket i din dikt – finns inte en rövare att värja mig mot det – och
"hanen som ruvar på de ohörda skriken". I morron när de är där båda två, ska jag läsa din dikt högt för dem, gatan nedanför mig får säga vad den vill!
2017-04-26

  AgnesP
Underbar denna. Helt enkelt.
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Infinita
Infinita