Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det yttersta förräderiet


Vad du än gör, svik aldrig dina ideal.
Om andra sviker och förråder dig,
så bara spola dem och släpp dem och låt dem försvinna
som de själva valt och funnit bäst,
men du har inget med deras negativism att göra,
då du alltid har din egen väg att gå
då dina ideal förutan tvekan är din kallelse.

Om du sviker dem så sviker du dig själv
och har förverkat ditt berättigande och ditt egenvärde,
ditt livs mening, din integritet och är ditt eget livs förrädare,
men dina ideal skall alltid upprätthålla dig och hålla dig i gång
igenom alla prövningar och skeppsbrott och martyrier;
och när du är färdig med ditt liv har du dem kvar
att bortom döden fortsätta att följa vidare i evigheten.




Bunden vers av Aurelio
Läst 330 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-27 16:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läser och nickar medhållande. Livets svåraste men viktigaste utmaning. Där för att då måste man stå emot de som kan bestraffa eller belöna.
2017-04-29

  walborg
Ibland blir detta så tydligt men sorgligt är det att konstatera en destruktiv process som inte går att bryta för att nå fram till en ömsesidighet. Att hitta sina ideal är till slut en befrielse och lättnad.
2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio