Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade hjärtebarn

Det finns något rått över hjärtat
Varje slag påminner mig om att en dag
Finns du inte längre kvar
Troligtvis inte längre än jag
Trots att du är mitt barn

Det finns en råhet över pulsen
Den kan aldrig lova ännu ett slag
Den kan aldrig svära på att takten kommer hållas ännu en dag
Det fanns en inneboende trygghet
Att den ändå sköter sitt jobb var dag
Men kanske enbart av vår korta livserfarenhet
När vi aldrig mist
När hjärtat aldrig har brist
mitt itu
Det gjorde ditt, älskade barn

När kirurger skärt och kopplat om det innersta
Och ingen kan lova att ditt hjärtas ork inte kommer ta slut
Tidigare än vad man trott förut
Har sett dina hjärtslag
På en monitor
Har sett ditt hjärta slå genom ett plasthölje
På intensiven
När jag inte vågade hoppas
Du skulle klara dig
Ännu en dag



Jag fick under ett år Förtvivlat skaka din hjärtläkares rock
Mendock
Aldrig fått
Ett löfte om din framtid
Och det råa blev endel av livet
Lixom det blåa
Kring munnen








Fri vers (Fri form) av Karolina Cerise
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-28 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karolina Cerise
Karolina Cerise