Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flodernas Man

Fuktiga träd och smutsiga stugor. Sommarängar och pinjeskog. Landsorten skrålar i båten och strömmen är en sadel.

Flodernas Man, återkommer från riven mark, är på väg uppför vattendraget med böjd jord och steniga öar.

"Detta är mitt land", kungör han, "och ingen kan se mig i dimman."





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 351 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-05-05 09:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
berör och får en insikt av hur skört livet verkligen är...
2017-05-09

  Bibbi VIP
Skriver under på ismini af apa.
2017-05-08

  kerstin skriver VIP
jag fattar direkt tycke för flodernas man. den rivna marken talar till mig oxå. Bra Bra!
2017-05-07

  Karina"Kia"
Återkomstens seende..att inte uppleva det man riktigt hade i minne....

Snyggt målande rader som berör..

Evigt i tänk och stillbilds minne!
2017-05-06

  KattenKin VIP
Min fantasi drar iväg mot Karon. Jag tänker mig en kombination av döden och nationalismen. Ja, du ser, verkligen fantasieggande text. :)
2017-05-06

    ej medlem längre
bokstaverar om till
Sommarsträngar
hör orden Nu+
2017-05-05

  Anya VIP
Vackert målat landskap. Är svag för pinjeskogar. Jaa när ingen ser en kan man rättfärdiga det mesta.
2017-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Spännande text om en man som kommer tillbaka.
Förstår inte riktigt om han inte vill bli sedd eller om han varit borta så länge så att han är bortglömd och därmed osynlig.
2017-05-05

  Marianne Räf
Cool text !........;)
2017-05-05

  ULJO
Bra gestaltning. Här finns mycket att läsa mellan raderna
2017-05-05

  Chawa VIP
En inledande öppningsscen men något otäckt gömmer sig i det fördolda...
2017-05-05

  bumerang

Känner in ett vemod.
Att återkomma och "ingen ser mig".
Dimma och "tåreflod"??
2017-05-05

    ej medlem längre
Spännande diktning med många bottnar och vackra miljöskildringar. Väldigt maskulin i sin karaktär. Fint!
2017-05-05

  Stefan Albrektsson
Precis som ismini såg jag en omplacerad Moses i dimbanken (men från det egyptiska deltat till någon mellansvensk granskog). Som alltid knökfullt av friskt formulerade bilder (gillar den - minst - dubbelbottnade metaforen i "strömmen är en sadel" - rida våg, rida el, med ett saligt skrål)!!
2017-05-05

  i af apa
en Stor roman öppnar sig...
känner konturer av Moses
2017-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper