Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningsserum är inte narkotikaklassat

Lodisen på torget sa:

"Spela inte på hästar
om du själv inte
har alla hemma

Plundra inte andras kontinenter
när din egen saknar el
och rinnande vatten

Krossa inte andras hjärtan
bara för att du själv är
kastrerad

Smaksätt inte vattnet
bara för att den ena dagen
är den andra lik

Knulla inte liken i bårhuset
bara för att du har slut på
kryddor i ditt köksskåp

Betala inte dyrt för porr
när du kan dra en handtralla
till programledarnas korta kjolar

Installera ingen ny värmepump
om den gamle fortfarande är
intakt

Beställ inte den årliga resan
om du inte med säkerhet vet
att solen står kvar om en månad

Påbörja inte sessionen hos
psykoanalytikern om du är påtänd
när du läser Odysséen

Gå inte och gift dig
när du vet att samhällsekonomins
konjunkturer gör dig rationell

Inhandla inte märkesparfymer
om din stank inte går att avlägsna
med tvål och vatten

Kryssa inte i de förtryckta röstkorten
om du inte själv har varit med och
handplockat dina lakejer

Ta inte nattvarden i kyrkan
om du inte kan processa tanken
om att själv bli blodgivare



Och knäck inte en bärs med mig
om du går i föreställningen om
att


allt
blir sig
likt
i morgon"




Fri vers av henke_r
Läst 335 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-05-02 22:30



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Ja, vad skall man säga? Bra! Finfint! Skrattar och ryser på samma gång.
2017-05-05

  Stefan Albrektsson
En fin filosof den där lodisen - kanske knycker a la Diogenes från Sinope? Och sista två stroferna flyter gott av Herakleitos!
2017-05-03

  Ric
Jag tittar just på en dokumentär om universums död. Inget är sig likt imorgon. Lodisen tycks både smart och bildad, han borde nästan bli lärare eller så!
2017-05-03

  notsomad
You had me att sanningsserum är inte narkotikaklassat :)
2017-05-02

  Linnea Roslund Erlandsson
Otroligt bra. Rös i kroppen vid
"Knulla inte liken i bårhuset
bara för att du har slut på
kryddor i ditt köksskåp "
"Smaksätt inte vattnet
bara för att den ena dagen
är den andra lik "

"Och knäck inte en bärs med mig
om du går i föreställningen om
att


allt
blir sig
likt
i morgon""

Shit asså, bästa jag läst på länge.

2017-05-02

    Botox
Saxat ur Ordspråksboken?
2017-05-02

    jaybird
Skrattar högt åt denna skamlösa uppgörelse med det mesta. En moderniserad och utökad version av de tio budorden. I denna mustiga berättarstil excellerar du helt enkelt.
Korsdrag med nytt syre.
2017-05-02

    ej medlem längre
smart lodis.
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r