Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilderna som nästan är synliga

Jag har en bild i bakhuvudet
den svävar där
den gör mig lätt om hjässan och böjer nacken bakåt
lyfter mig mot skyarna som drar förbi

Jag är havande med bilden men jag måste över tröskeln
för att kunna föda den med färg

människorna som jag möter här på trottoaren
går med bakåtböjda nackar
deras ögon speglar vårens ljus över det inre landskapet
våra bilder hälsar vänligt när vi möts
men behåller sina hemligheter
deras skor är värdiga om än de svävar någon centimeter
över asfalten

vi hejdar oss vid trösklarna
men det är tveklöst ljus på stan idag





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-02 22:54



Bookmark and Share


  walborg
Fin beskrivning av vad ljuset och värmen gör med oss människor här i norden
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger