Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hem inte alla förunnat

 

En del har
vad andra inte har
Ett underbart hem
med plats för en säng

Andra har
vad en del inte har
Ingenstans att va
ett hem utan skal

Se de på gatan som lever som hemlösa
bli inte en langare som de medmänskligt värdelösa
Säg aldrig att en alkoholist eller knarkare
förtjänar sitt öde för då gör du ondskan starkare

Se de själsliga stormarna och förstå
att ett eget hem är ett sista halmstrå
Att fly skilsmässa, mobbing och dåligt väder
slippa gå naken i “kejsarens nya kläder”

Jag ser vad många inte ser
hoppas du också anser
Att “Tak över huvudet garantin” borde glänsa
på alla innanför Sveriges gränser




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-08 11:48



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Hurra för dig och dina fina åsikter <3
Lycka till i tävlingen :)
2017-05-20

    ej medlem längre
Tak över huvudet tillhör livsnödvändigheten. Skam att vinsterna får styra.
2017-05-08

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-05-08

  Öknens Ros VIP
det är ett"kallt klimat" för de hemlösa i vårt land.
2017-05-08

    ej medlem längre
Det borde vara allas rättighet att ha ett hem och vad man behöver för att leva ett drägligt liv!
Man ska aldrig döma en människa för man vet inte bakgrunden och vad hon/han gått igenom.
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP