Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missionshuset

Rummen ekar tysta, tomma

för länge sedan fylldes de med

barnaskratt och tankar fromma



En solstråle smeker slitna tiljor

trampade i sorg och glädje

skurade med fridens vita liljor



Kaffekoppen med blomsterbård

blev kvar på bordets ytterkant

vid fönstret mot husets innergård



Allt är stängt och reglat

dörren öppnas inte mer igen

det svunna är i frid förseglat



Bort från huset barnet vandrade

ut på livets allfarväg

buren av en tro som många klandrade






Bunden vers (Rim) av carinamnm
Läst 660 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2017-05-09 21:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett budskap av vikt söker sin väg bortom väggar och tak. Fin text!
2017-10-13

  Päronsplitt
Underbar text. Tiden står still men minnena är livfulla.
Så rofylld och en helig känsla. Ett litet stråk av vemod och saknad och en längtan efter det som varit, men att livet ändå behöver fortsätta, på nya platser och i nya riktningar.
Suverän text.
2017-09-25

  Peter G VIP
En eftertänksam och nostalgisk text med starka känslor, välskriven med starka rim och ett litet oväntat slut, tycker jag!

2017-09-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Fin beskrivning av en livsväg - Min plats på kyrkbänken står tom sedan länge (då var jag fast anställd i en frikyrka) Jag lämpade alla Religiösa doktriner överbord och lättnaden var STOR - Men Jesus och vår gemensamma FAR "YAHUA" förblir jag trogen till änden.
2017-09-12

  Bibbi VIP
Vemodigt men fint på något sätt.
2017-09-12

    ADI Nehlin
Vackert vemod
2017-07-31

  Karina"Kia"
Känslostark och berövande dess tid bortom det förflutna...äger det rum?!
2017-06-04

    ej medlem längre
vemodigt och fina tankar!
2017-05-24

  Nils-Robert
En fin dikt om något som lämnats. Vackert beskrivet .
2017-05-11

  Alysse VIP
Åh så fint och målande skrivet!
en stark känsla av att vara där

2017-05-10

  Janina Kaminska
Vemodsvackra ord.
2017-05-10

    Peter Söderqvist
Fint rimmat och tankeväckande.
2017-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Den kristna tron är alltid den mest klandrade.
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

carinamnm