Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp

Det är på den tiden
när motorcykeln står på gården
när vitt byts mot vitt på marken
och glasets innehåll går från rött och vitt till rosa.

Det är på den tiden
när spindlarnas flitighet syns på varje stock och i varje vrå
när fönstren går från lätt skitiga till pinsamt skitiga
och det prickar i ansiktet när porerna öppnas i solvärmen.

Det är på den tiden
när tjocka jackor försvinner och skor byts ut i hallen
när fötterna får känna var minsta ojämnhet i underlaget
och musiken flyttar ut i den fria natur.

Det är på den tiden
när man möter rödögda människor på gator och torg
när testosteronstinna hannar pinkar revir i sina trädgårdar
och lämnar efter sig en doft av diesel och bensin.

Det är då
som stela uppdragna axlar mot kyla och vind glöms.
Det är då
som skyffel och dubbar och kängor glöms.

Det är då allting händer
Livet vänder.

©Oladatter 2017. All rights reserved




Fri vers av Kristin Oladatter
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-10 06:47



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag ser att Du önskar uppriktiga kommentarer. Det slog mig att slutet kunde bli starkare utan upprepningen "Det är då..." För mig skulle det räcka med två ord: Livet vänder. Det blir asymmetriskt, ja. Kanske inte så Du vill ha det. Bara en tanke...

2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Kristin Oladatter
Kristin Oladatter