Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reformation


MaktOFullkomlighet


På den högaste häst satt den översta präst
som en självutnämnd Gud med egna bud
för se, prästen på hästen han kunde bedyra,
att han var den enda med rätten att styra
över människans tro, deras liv deras öden
tyckte han måhända sig rå över döden?

fullkomligas fullkomna makt definieras
när ej buden som sprids tillåts negligeras
men inte kan väl den som över andra bestämma
själv vara den med sina egna hästar hemma
Nej tåla må han att de som reformera
ej tycker att han skall få ensam regera

Ty, den som tar sig rätt att för andra predika
som tror sig vara ensam i stånd att berika
för honom blir säkert det högsta fall
den dag han må leda sin häst till sitt stall





















Bunden vers (Rim) av Kristin Oladatter
Läst 448 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-14 15:07



Bookmark and Share


  aol
Verkligen bra skriftat,
2018-04-09

  Imzon
Både rolig synvinkel och sann.
2017-11-11

  Minkki VIP
det är mänskligt att tro att man sitter inne med den enda sanningen, är den tanke jag får när jag läser texten. Varje text som får en att tänka applåderas varmt!
2017-10-22

  Fulbergarn
spikat och naglat
2017-10-20

  Marita Ohlquist VIP
Så himla bra!
Heja dig!
2017-10-18

    ej medlem längre
korruptionen finns överallt även inom prästerskapet.
2017-10-17

    Peter Söderqvist
En text som gör upp med en korrupt auktoritet på ett spännande sätt.
2017-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Kristin Oladatter
Kristin Oladatter