Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har vi demokrati? Nix!

Jag körde man min i rullstol
till lasarettet, doktorn ville kolla
en sak... Kliniken låg några kvarter
från där vi bodde... Jag sa till min man
vi går dit... Det var vinter... Isiga gator
som trottoarer, inte mycket plats på
gångbanan för rullstolen, snövallar låg
höga på bägge sidor om trottoaren...

Vi när närmade oss en gatukorsning, efter den
var det bara några steg att ta sig till lasarettet,
så jag sa till min man, nu är vi nära...

Då tyckte jag att min axelremsväska åkte
bakåt, jag vände mig om, då upptäckte jag
en man väldigt nära mig, jag skyndade på
stegen, så flög jag helt plötsligt bakåt, men jag
tog med min ena hand i väskan som jag kände
och såg att killen bakom mig drog i och ville ha...
Den andra höll jag i rullstolen så min man inte
skulle rulla ut i trafiken i vägkorsningen...

Killen drog till sig väskan allt hårdare jag
drog tillbaka... Då skrek jag som en galning
alla djävulska ord och svordomar som jag
kunde komma på... Till slut fick jag loss
väskan ifrån hans hand...

Då stack han...

Jag ringde polisen när jag kom hem, när
jag snabbt berättat vad som hänt, var det
det första de sa till mig, jag var på fel plats
vid fel tillfälle... Nej sa jag det stämmer inte
alls jag var på rätt plats vid rätt tillfälle...

Boven var på fel plats vid fel tillfälle...
60 cm omkrets runt om mig
är min privata zon
där ingen annan har att göra...
Om inte jag tillåter det...

Det tycker jag ni skall upplysa bovarna om...
Slänger de sig på folk och skall ta deras
saker är det de som är på fel plats...
Det har jag aldrig hört någon säga till dem...
Detta får den drabbade alltid höra, det innebär
ju solklart att det inte finns någon demokrati då
om man är ute och blir överfallen
och får höra att man är fel ute...
Det är första klassens diskriminering...
Demokratin tas ju ifrån en...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-11 21:29



Bookmark and Share


  Rise Little One
En sorglig berättelse ... De kommentarerna hör man ofta ja.... Lever vi i ett samhälle som gynnar för bovarna tror?
2017-05-13

  lodjuret/seglare VIP
Sorglig, tyngd och rent av tragisk historia. Lever vi i en demokrati? Men bara för att det står på ett papper att vi har rättigheter... Kanske är det en sådan där illusion? Gott skriven, hur som helst.
2017-05-12

    ej medlem längre
Verkligen bra, du har helt rätt! Tyvärr har ärliga människor inga rättigheter i dagens samhälle! Det är laglösheten som sätter agendan!
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt