Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åter utan hem

 

När jag tittar ut
säger djävulen tittut
Mitt fönster
går sönder

Åter bli jag hemlös
åter kastas jag ut handlöst
Åter känner jag mig värdelös
fortfarande är jag arbetslös

Att vara riktigt sjuk
räknas inte som försäkringskasse-sjuk
Därför blir man dömd
eller rättare sagt fördömd

För om man sover ute tjänar staten massor av ören
samtidigt som de låtsas att du förbättrar luftrören
Men indirekt hoppas de, att utan säng att bädda
ska du oproduktive medborgare snabbare vilja sluta leva

Dö fortare
så slipper du oss som torterare
Är det tysta budskapet
som skrivs men inte sägs till utanförskapet

Hjälp finns att få
skriker de som inget förstår
De fattar inte att politikernas kärleksgnista
är en present i form av en likkista




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-12 15:22



Bookmark and Share


  objekt3
att det finns hemlöshet är en skam för de rika
2017-05-15

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-05-12

    ej medlem längre
Hedervärda människor handlar så som det står i bruksanvisningarna och alla invändningar bemöts med hänvisning till bruksanvisningarna - fascism i vår tid. Alla med avlönat arbete sover gott.
2017-05-12

    ej medlem längre
Usch så grymt och hänsynslöst!
Det är många som inte förstår hur illa ställt det är, eller rättare, de vill inte förstå! Det talas så mycket om kärlek och medmänsklighet men varför visas det inte i verkligheten?
2017-05-12

    ej medlem längre
Hu så bra och realistiskt uttryckt.
Kontentan är ju så.
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP