Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För det går inte att glömma det man ständigt blir påmind om

Blir ledsen över relationerna jag målar upp i huvudet
som aldrig blir mer än tankar, drömmar och ångestattacker.
Som aldrig finns HÄR på riktigt.

Så många "relationer" jag haft,
verkar börja så förbannat bra
men slutar alltid i plötslig och total tomhet.

PANG
blir slagen i magen
utan förvarning
tappar luft och tvingas stå med krummad rygg
tills andningen är lugn igen och jag kan resa mig upp
till en ensamhet som svider i både ögonen och svaljet.

Så jävla trött på att resa mig upp.

Det har väl blivit några stycken nu.
Tre, fyra
kanske fem
gånger
när jag tillåtit mig själv att känna
att det kanske blir något fint den här gången.
Något som finns HÄR på riktigt.

Glad. Förväntansfull. Ångestlös
inleder jag något
och börjar tänka på när jag ska presentera honom
för alla mina nära.
Rakryggad, stolt
och askär.

Tankarna spinner iväg fortare än jag hinner hämta andan
och jag tänker att jag inte ska fastna i
"Aktiv för 12 minuter sedan
och mitt meddelande skickades ju för 18."

Inte den här gången.
Nu ska det vara så härligt.

Men hur härligt det än har börjat
så slutar det alltid på samma sätt
och jag lyssnar på Säkert som sjunger
"ljudet av sms som inte kommer."
Allt rinner ut i den där förbannade sanden
och kvar står jag
med fötter så djupt nedsjunkna i dyn
att det tar mer än ett kraftförsök
för mig att dra mig loss.

Så står jag utmattad igen.
Ledsen. Ensam. Trött
på att det alltid alltid alltid blir så här.

Jag är så trött på er.
Vill inte längre.
Det gör så ont att känna men ändå inte våga helt
för att jag har lärt mig vad som händer
när jag släpper
garden
som jag fan aldrig tänker släppa igen.

Var inte så cynisk nu,
tänker du
med dina fem relationer i ryggen.
Fem händer som håller dig vid ytan
när du för ett ögonblick tänker
att du aldrig kommer älska igen.
Jo, för det har hänt förr.
Du kan luta dig tillbaka mot det.
På fakta. Svart på vitt.
Det kommer hända igen.

Men jag har inte fem händer att luta mig mot.
Jag har inte en enda.
Så när mina tankar drar ner mig
kraftfullt baklänges
så faller jag




handlöst.




Fri vers (Fri form) av blått nagellack
Läst 324 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-13 10:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Visst gör det ont, det gör det alltid. Som fan. Det här är riktigt bra.
2017-05-13

  Robin V
Starkt skrivet!
2017-05-13
  > Nästa text
< Föregående

blått nagellack
blått nagellack