Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävlingsbidrag inspirerat av reportage i Göteborgs-Posten idag den 14/5, 2017


Hemma i Nordstan

På flykt från Afganistan och Iran

fann de ett nytt hem i Nordstan

ett innetorg vid vår Centralstation i Göteborg

med rum för både hemkänsla och sorg

efter flykt från sina barndomshem

och kanske dödade kära kan vi hälsa dem

välkomna till ett vårfint Göteborg

att söka mildra den svåra flyktens sorg

och här kanske ändå kunna börja om

som asylsökande med alla dom

som hoppas på att här få stanna kvar

i det rika västland som alla vi andra har.

 




Fri vers (Fri form) av limerick
Läst 367 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-14 15:36



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Hoppas de kan göra sin röst hörd,
att de får en (a)syl i vädret.

Lyckat till!
2017-05-15

  Gunnel Eriksson VIP
Annorlunda perspektiv. Bra.
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick