Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
konstaterande


Våra nakna själar


Our naked souls

As souls we stand forever naked,
we can\'t dress up or mask ourselves or even hide
but must be just and true just as we are
in inescapable and utter nakedness
with all our lacks and wants, our wounds and sins,
our ugliness and loads of gathered vices, –
but at the same time, our true nature is exposed
in all its naked beauty,
which stands out incapable of being hidden,
totally undressed forever to its basics,
in which beauty there is nothing we can hide
of what is true in us
which nakedness is totally reduced
to basics of eternity.


Våra nakna själar

Som själar står vi alltid nakna,
vi kan ej klä på oss, gömma oss eller maskera oss
men måste alltid stå rakt upp och ner så som vi är
i oundviklig och fullständig nakenhet
med alla våra fel och sår och synder,
all vår fulhet och vårt lass av lastbarhet, –
men samtidigt står uppenbar vår verkliga natur
i all sin nakna skönhet,
som ej någonting kan dölja,
avklädd till det endaste väsentliga,
i vilken skönhet ingenting kan döljas
av vad som är sant i oss
då denna nakenhet är reducerad
till blott och bart vad som hör evigheten till.




Fri vers av Aurelio
Läst 260 gånger
Publicerad 2006-05-23 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio