Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om detta är vi överens

Ravinen svänger
varje gång
jag går fram
och tillbaka
över sjön.


*

Jag tittar ut
mot vad nästa verklighet
silar fram för sällskap.

*

Krusningen,
min fara och
noggrant vita bror.

Detta är början.

*

Visa mig
varför vågorna på havet låter sig blåsas,
och varför bergen får tränga sig upp i luften.

Visa mig
varför jag får skriva om dessa mirakulösa tätningar och ökningar,
och varför jag får stampa min tåliga fotsula på oceanen.

*

Samma skogar
(som förra året)
kom ner ifrån berget.
Även denna gång

för att se det moderna
konstmuseets verk:
det som hette Vattenfall,
det med många bäckar.

*

Vattnet lägger sig med elden,
ibland av ett skäl.

Det är något i min smak.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 390 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-22 07:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
där tungan väcker Lusten,
tänker um. +
2017-06-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vattnet vågar sig
som elden lågar sig
i dessa tågar vi
i dessa rågar vi oss
vi måste ju på
nå´t sätt lysa
vårt bloss...
2017-06-01

  Lars Hedlin
Mångsidig och rik på känsla
2017-05-29

  Nils-Robert
En dikt på hög nivå med många frågor. Ger läsaren spelrum
2017-05-23

  ResenärGenomLivet VIP
Detta var en vacker vandring bland naturens underverk...tycker om funderingarna och frågorna...
2017-05-23

  bumerang

Allt detta jag upplever att du beskriver,
av naturens självklarheter,
Finns

Alldeles oavsett.

Skådespel
För oss

Oavsett

om vi ser det eller ej


2017-05-23

  Eva Helene VIP
Magiskt och vackert.
Du nämner verket "Vattenfall" och då går mina tankar till en annan målning, "Vattenfall i Småland" av Marcus Larsson, den som finns på Nationalmuseum.
Tack för text med starkt flöde!
2017-05-23

  Anya VIP
Jaa alla dessa existentiella spörsmål. Faller särskilt för:
"Visa mig
varför vågorna på havet låter sig blåsas,
och varför bergen får tränga sig upp i luften. "
2017-05-23

  Marianne Räf
Härlig mystik i din poesi!! :)
2017-05-23

  i af apa
det är i min smak. en färd i elementen, tycks det mig. det är speciellt!
2017-05-22

    ej medlem längre
Vandringar och observationer i naturen.
Vatten verkar vara speciellt intressant!
2017-05-22

  ULJO
Bra text som jag gärna läser flera gånger
2017-05-22

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text om frågor om naturen och livet.
Tänker mig att naturen har en magisk lugnande kraft.
2017-05-22

  Stefan Albrektsson
Elementen vatten och eld i märklig symbios.
Strofen med krusningen är speciellt skarpt skissad och ger dessutom spännande klangallusioner i min läsning!! Gott!!
2017-05-22

    ej medlem längre
En spännande text där diktarjaget efter att ha ställt sina frågor återvänder till naturen och på något sätt finner frid.
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper