Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om våren, om en eftermiddag i maj när det borde vara mer vår än vad det är


Doftar sommar

Det doftar
Sommar
Kan du tänka dig
Fast än det är
Grått
Kallt
Regnigt
Fast än mina fingrar
Fryser till is
När jag cyklar
Längs Stockholms gator
Det doftar
Sommar
För knopparna har slagit ut
Trädet har blivit gröna
Blommorna har blomstrat
Utan att jag märkte det
Det doftar sommar
Kan du tänka dig
Och jag sluter ögonen
För en sekund
Trots att jag vet
Att det är farligt att cykla blind
Jag har ingen hjälm
Heller
Men om jag inte ser
Om jag inte känner
Om jag bara doftar
Så är det sommar




Fri vers av Anna Elina Julia Ulén
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-18 06:32



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
sätt på dig hjälm- farligt med cykel
2017-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Anna Elina Julia Ulén
Anna Elina Julia Ulén