Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt hus, vår tid

Vårt hus är uppfattningen av enkla faktum.
De bästa städernas eldar är en glimt, en sjukdom.

Väggarna är före vår självuppfattning.
De ska spränga år av dikt och förnedrande ogärna.

Vår tid ska gnugga mystiska ljus
ur vissa fraser vi använder om natten.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 324 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-24 07:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra .)
2017-05-29

  Anya VIP
Originellt som bara du kan.
2017-05-27

  Ljusletaren
Snyggt ordat med stor vishet ... återigen / kram
2017-05-27

  Stefan Albrektsson
Rumtidens väv böjs och töjs mellan mina öron: Första strofens ensliga trånghet spränger dikternas väggar i andra och Alladin får sina tre ljusa önskningar till slut.
2017-05-26

  Marianne Räf
"Vår tid ska gnugga mystiska ljus
ur vissa fraser vi använder om natten".

Intressant ljus!! :)
2017-05-25

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen, skrivit en text som sätter fart på tankeverksamheten!
Intressant och spännande hus.
2017-05-24

  Janina Kaminska
Uttrycksfullt suggestivt språk. Du skapar bilder i mitt inre.
2017-05-24

  i af apa
Här skapas inte bara rum- utan även rymd! Bravo!!
2017-05-24

    ej medlem längre
En rytmiskt suggestiv dikt med en fantastisk tredje strof som avslutning.
Gillar också:

"Väggarna är före vår självuppfattning."
2017-05-24

  ULJO
Bra skrivet
2017-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper