Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frikårsvisa


Uti köld och mörker svajar röda fanor på full mast,
Sveas färger ett minne blott.
Genom sot och mörker en ny morgon gryr,
Stig upp ungdom, stig upp i den nya erans tid.

Svenske, vår kamptimma är slagen,
Res er i legioner, res er i vrede.
Frikårsmän till vapen och handling,
Kämpa för Storsverige och Gud.

Med järnnävar vi taga vad oss stulits,
Vi kämpa för vad som är vårt med rätt.
För den fege finnes ej plats i våra led,
Mot ära och undergång, för Svea och kung.

Hissa fanan högt, hon flammar stolt för oss,
Det gula och de blå som Gud oss givit.
Ungdom, taga rikets väl till edert värv,
Under fanan vi offra liv och blod.




Fri vers (Prosapoesi) av Vedergällningen
Läst 325 gånger
Publicerad 2017-05-26 15:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, i dessa tider är det viktigt att värna det nationella.
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Vedergällningen
Vedergällningen