Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privatisera "Jag ska ha"

Alla ni som försvarar privatiseringar
gör detsamma med polisen
För de som väntar på utförsäkringar
för de som har värsta krisen

För de som bor på gatan
synes det fullständigt värdelöst
Att behöva betala för satans handflata
när man redan bor ström- och hemlöst

Har man inget att förlora
inte ens sitt eget liv
Så behövs polisernas gloria
inte för skydda deras liv

Så låt de rika betala
för poliserna om de vill ha
Någon som försvarar
deras ”jag ska ha”




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-29 00:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo björnfot"!
2017-06-04

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-05-31

    ej medlem längre
Helt rätt! De rika snor åt sig mesta möjliga på andras bekostnad. Polisen har inte tid med det som åligger dem, mindre brott blir till största delen inte utredda.
2017-05-29

    ej medlem längre
Kom att tänka på en visa av Georg Riedel, " Vi är blommor". Egentligen en som sjungs av barn, men skulle fungera mäktigt för utsatta vuxna att ta ton i en kör med. Texten säger så mycket.
2017-05-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP