Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den utmattande glassoldat

Säg, hur många kan de vara,
tårarna som borde runnit.
Hur lång är den,
gråten som aldrig kom.

Säg, hur många kan de vara,
orden som borde sagts.
Hur långt blir det,
talet som aldrig hölls.

Säg, hur många kan de vara,
stenarna som byggde muren.
Hur hög är den,
muren som skall rivas.

Säg, hur många kan de vara,
lagren som lades till.
Hur tjockt är det,
skalet som skall bort.

Säg, hur mycket kan det väga,
allt man samlat på sig
Hur trött är inte jag,
av bördan som det blev.

©Oladatter 2017




Fri vers av Kristin Oladatter
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-29 09:35



Bookmark and Share


  Kristin Oladatter
Det var då en tröst:-)
2017-06-06

  Lars E Jönsson
Ryggsäcken blir tyngre ju äldre man blir
2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Kristin Oladatter
Kristin Oladatter