Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stämning på rymmen





En psykos rymde från
Alingsås

For iväg med Molnets
broder gömde sig där

I en budbil fylld
med paket från när och
fjärran

Drömde om en cirkus
Fylld med neonfärgade
gröna elefanter med
rosa dunsvansar och
guldplymer på huvudena

Som flydde åt olika håll
gick bärsärk med snablarna.
Gjorde slavsylta av staden

Sket ut frön som grodde
till lianer och exotiska
Blommor bland betong
resterna

Släppte ut sina ensamma
kompisar ur Zooburar

Samt ur Djuraffärerna

Och på något sätt överlevde
Allt i en enda kakafoni av liv
kiv och okontrollerad rörelse


Men kanske är det bara
Psykosens sätt att ta sitt
eget liv/eller att överleva

I ett paket
fyllt av godis och sega
råttor. ..

Till en tröstätande människa.

som vet att det viktigaste
av allt är att kunna
sjunga vackert...


(för att bli accepterad
i denna världen.)





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 819 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-06-03 16:17



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Ja man behöver få uppleva lite av
Alice i underlandet när verkligheten
blivit för tråkig.

Kul vetja!
2019-04-25

  Johan Strömstedt
Du rör dig obehindrat i din text.
Fint!
2018-07-05

  aol
Vilken skrift om flykt mellan verklighet och fantasi så starkt berörande,
2018-01-07

  Hon kallar sig poet VIP
Mångbottnad - du hade mig lite där med godiset - sega råttor - fast jag inte gillar gelegodis särkilt mkt - men gillade stämningen i den :)
2017-11-12

  Carl-Johan Bachofner
Oj vilken resa från verklighet till fantasi och tillbaka igen.
2017-08-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Det viktigaste i livet är inte att kunna sjunga som Olavi Virta - Så länge man kan kraxa så är allting bra !

Och

Det viktigaste av allt är att ha ett stort lager av godisar !!!
2017-06-06

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
när verkligheten är för svår är det lätt att skapa en egen.. mycket fin dikt
2017-06-05

  Ric
Ja vilken härlig berättelse, kakofoni av liv, blommor och gröna elefanter. Du skriver nästan ett kalejdoskop här, och som bakgrundsmusik vill jag nog höra Lucy in the sky with diamonds :)
2017-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk berättelse du bjuder på!
2017-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP