Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

503.Sommar anteckningar. 2.

Man kliver upp ur vattnet vid öns allmänna badplats.
Blickar fram och tillbaka och åt sidorna.
Öns människor sover än.Nu måste man gå
från ena sidan av ön till den andra på den lilla
stigen mot sitt hus.Barfota och i genomskinligt
vått nattlinne klistrat på kroppen.

Inte en själ...eller...Det verkade brista en gren.

Hjärtan slog dubbelt fort och man är direkt på sin vakt.
Man ser sig om åt alla håll och tänker spurta
i full fart och hoppas att inte möta någon.

Men precis i samma ögonblick ser man de två kurande
siluetterna .De kan inte slita sig från varandra
och man vill inte skrämma dem.
Det är en intim hemlighet...! man står tålmodig och
väntar.Kroppen börjar klia här och där.

Åh, det verkar som om jag blev stungen av en geting!

Man tryckte händerna mot munnen för att inte pipa.
Men hon drack bara vatten från det våta nattlinnet och
flög iväg.Hon vet att man respekterar henne också.

Nu verkar det vara sista kyssen.Kvinnan gick sakta .
Blommig klänning var lätt skrynklig.Plötsligt ropade
han på henne.Hon vände sig mot honom och man häpnade.

Det kan inte vara sant!

Känslan av överraskning och skam att jag oavsiktligt
avslöjat några andras hemlighet omslöt mig.Jag hukade
mig ner.Man kan inte gå förbi henne ...jag...jag simmar
snabbare än hon hinner komma hem.Jag smög till vattnet.

Äntligen framme.Dörren lämnad på vid gavel,
då alla sover fortfarande.Försiktigt gick man in och
plötsligt knarrar de torra golvbrädorna.

Vem är det?
Det är jag.
Vad är klockan?
Tidigt...
Nå, hur mycket?
Det verkar...och man drar medvetet på svaret...

Där uppe är tyst igen.Man kastar sig i sängen .
Den sista bilden av kärleks parets sammanflätade
armar flimmer framför ögonen... och man
somnar om igen så drömlikt....

f.f




Prosa (Kortnovell) av Lollitta VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-03 09:36



Bookmark and Share


  petter rost
En drömsk bild av en verklighet... Seende och sett skär in i varandra som korten i en lek när den blandas , 'man' glider över i 'hon' , rollerna svävar... Och läsaren får läsa allt, dröm som verklighet!
Det är smittsamt skrivet.
2017-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP