Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM

OM är ett ord som både kan uttrycka

ett hot och en möjlighet

Man säger ju att om OM inte hade varit

så hade inte detta förskräckliga hänt

"Om möjligt" uttrycker en försiktig optimism

OM kan också uttrycka alternativa möjligheter

Om jag väljer att gå denna vägen, så kan det bli bra

men om en viss sak händer, kan det gå illa

En omväg kan leda till spännande händelser

som man inte upplevt på den vanliga vägen

Men en omväg kan också leda till

att man blir försenad

med de konsekvenser det kan medföra

Om-ifall; låter lite kittlande

"Tänk om jag i alla fall skulle våga ta det här språnget!"

Vad skulle detta inte kunna medföra av lycka och tillfredsställelse !

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-05 11:56



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ett mycket betydelsefullt litet ord! Min mamma hade ett ordspråk som löd, om inte om hade varit hade kjäringa skjute björn med eldgaffeln!
2017-06-05

  Öknens Ros VIP
Om om inte fanns skulle livet vara tråkigt, om öppnar som sagt nya vägar och valmöjligheter.
2017-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP