Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Roslagsdröm



Det bor en Roslagsdröm i mig som oftast sover men ibland tittar fram

Där jag har gift mig med liljekonvalj och häst och vagn
Där folket står längs vägen och applåderar kortegen som dundrar fram

Där mulliga spelmän spelar fiol och dragspel hela natten och vi dansar på en åker
i en begagnad klänning med syrener i håret i din varma famn

Där jag har smutsig hand efter att ha satt potäter och pelargoner i vårt röda hus med vita band

Det bor en Roslagsdröm i mig som oftast sover men som ibland sätts i brand

Om sena sommarnatten när himlen glött och har vita band när de röda husen sover och fåglarna tonar bort och tystnaden tittar fram

När luften fylls av sommardofter och parfymerar

Då viskar tystnaden i mitt öra om den tid som fanns




Fri vers av Ökvinnan
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-10 14:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett sunt liv.
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ökvinnan