Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till flickan på Söravägen





Jag tänker på dig igen även om du inte känner mig än

Sidensvansarna lyfte från trädet på hörnan igår
det höga
när jag såg dem flyga tänkte jag på dig i tvättstugan på tå
med näsan över gardinen när du såg dem utanför
du glömde aldrig det
bar det inom dig som en magisk händelse ett tecken på att det finns
något mer

Vad hade du sagt om jag hade berättat att du senare kommer att kunna
tala med skogarna att du har det i dig

Till flickan på Söravägen jag tog lott nr 7
tänkte på dig

Vad hade du tyckt om mig?
om du sett mig hade du gillat nåt av det
jag blev
hade du känt igen mig i din förälskade ensamhet
Du ska veta att jag har mycket att lära av dig med

Jag ser dig nu ståendes en sommardag och fångar humlor vid rosorna
jag hade velat gått fram till dig sagt så mycket berättat så mycket mer än vad du nu vet

tagit dig ifrån så mycket annat
Alla år du kommer slåss mot dig själv
slita ditt skinn
i mina ögon hade du aldrig behövt det

sök inte det han gav i andra det finns kvar om du tittar noga
känn i vinden du ska inte tvivla på honom mer
jag vet att han sköt dig rakt i hjärtat jag lever fortfarande med den smärtan
men älska livet igen
Han älskar dig
Jag älskar dig hade jag velat säga
det är du och jag nu

Jag kommer vänta på dig du kommer ikapp när du vill
Om du vill
kanske blir det jag som kommer till dig en del av mig
hänger kvar
med din rosa lampa i fönstret, dina blommor och hästar
dina stunder under stjärnorna och den blåa himlen en riktigt isig vinterdag
med krispig snö under stövlarna
du tycker
det är så himla vackert
ibland söker jag din blick att se allt med

så öppen, nyfiken så nöjd




Fri vers av Ökvinnan
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-11 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ökvinnan