Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gripas av fasa kan få den bäste att rasa

 

Snälla goda fe
kan du förklara för mig
Hur jag kan le
när jag aldrig ser dig

Att alltid bli besviken
tär på mina krafter
Framkallar syner om mig själv bland liken
självömkan är en av bitterhetens laster

Tron på godheten vacklar
när ondskan ideligen vinner
Livsviljan slocknar
när man inte tillåter att djävulen inom sig brinner

Sista hoppet blir en bön
om att motstå frestelsen i att klä sig i djävulens nya kläder
Att se ett värde i en sån lön
är som att bosätta sig själv i sina plågoandars bostäder

Bättre att svälta ihjäl
med äran i behåll
Än att leva vidare i en ondskans själ
där äkta kärlek är utraderat till noll




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-14 00:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-06-14

    ej medlem längre
Man talar om kärlek, man ska älska alla, t.o.m. terrorister som mördar. Men alla sjuka och utblottade människor som svälter ihjäl, vem ska älska dem?
Jesus sade en gång: Jag var hungrig, men ni gav mig inget att äta... sjuk, hemlös osv, men fick ingen hjälp... VAD NI HAR GJORT FÖR NÅGON AV DESSA MINA MINSTA BRÖDER, DET HAR NI GJORT FÖR MIG!
2017-06-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP