Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankar kring din framtid ... - Tidigare publicerad här i januari 2009 (Lite svalkande i den begynnande värmeböljan sommaren bjuder oss för stunden ...?)


Efter frosten

Så här i vintertid
finner min själ
något litet av frid

när jag betänker
vad framtiden
en dag dig skänker

På något sätt och vis
känner jag dock
lite sorg i mitt hjärta
och inte så lite empati

ty allt
utan undantag
har sitt pris

Det som dig väntar
är knappast något paradis

men de stackars förtappade själar
fördömda till evig pina
i helvetets outgrundliga masugn
vars hetta sägs aldrig kunna sina

lär behöva varmare kläder
ty din ankomst
kommer tveklöst att få
även djävulen själv
till att önska sig varmare väder

Rättvisan i livet
må vara viktad
men för vissa
som sådana som dig
är den tack och lov
till slut
enkelriktad

Må du klä dig väl
när dagen kommer
där vi alla bjuder dig farväl
utan smärta och med lättade hjärtan

Vi som redan fått betala vårt pris
för att vi bjudit in dig i våra liv
trots att vi hade bättre alternativ

men vi visste inte bättre då

ty om vi vetat
hade vi utan tvekan vänt
och fortsatt att gå

utan frostskador
i vår kropp och själ
med förlorat hopp
i vårt hjärta
om att livet vill oss väl

Din sorti
ger lyckan möjlighet
att åter stå oss bi

och när vi går vidare i våra liv
är det nog inte utan
att vi då och då
kommer att känna en del sympati

med den som dig förbi helvetets portar
släpper förbi

ovetandes om din lågande förmåga
att kunna frysa själva skärselden till is

på alla sätt och vis

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-06-18 15:55



Bookmark and Share


    Orkiden
Änglarna hör och ser...
Endast de bestämmer och hjälper...
Ty din skyddsängel är den som håller dig vid...
Leva här och nu...
Ingen skärseld eller hetta...
Utan följe i solnedsgångens horisont den hand i hand vi slår följe....
I harmonisk tecken var dag i all evighet...
2017-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP