Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankspridda funderingar igen ... - Publicerad här tidigare i juli 2009


Ibland kan demens vara att föredra ...

Tänk dig att du sitter och äter frukost
gör dig i ordning
sätter på dig ytterkläderna
går iväg till T-banan
åker iväg till mötet med din läkare
Han undersöker dig
och sen sitter ni och diskuterar
resultaten och vilka ordinationer som vore lämpliga ...

... Då ringer plötsligt din hemtelefon
och du lyfter luren och svarar ...
Det är läkaren som ringer och undrar
varför du inte kommit på det inbokade mötet klockan 8.30
Du tittar på klockan och konstaterar förvirrat att den är 8.55
och kan inte förstå hur du kan ligga i din egen säng
när du ju alldeles innan telefonen ringde var på det där mötet ...

Sånt där händer nog fler än mig lite då och då i den stressiga tillvaro
vi alla lever och verkar i - Men ibland blir jag lite fundersam
speciellt vid de tillfällen då jag i vaket tillstånd
så som igår till exempel, tror att jag tar med mig mitt paraply
när jag ska åka och hälsa på några goda vänner
och när jag kommer dit hänger upp paraplyet på deras hatthylla

När jag är på väg hem igen upptäcker jag att jag glömt paraplyet
och jag slår en signal och talar om det ...
Får en fråga per mail lite senare med undran om var jag sagt
att jag skulle ha lagt paraplyet - och självklart svarar jag att det hänger på hatthyllan innanför dörren ...
Nu ikväll råkar jag sortera lite på min egen hatthylla
och helt oväntat finner jag vad då?
Det där paraplyet jag glömde hos mina vänner
ligger där - eller rättare sagt här hemma hos mig ...

Visst kan det få en att fundera lite grann?
Hittar ingen godtagbar föklaring och finner ingen ursäkt
känns bara lite genant ...

Hoppas mina vänner har lite överseende ... *suck*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-20 02:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske är det så att man gör saker av gammal vana utan att tänka på det. Man är stressad och har mycket att tänka på...då är det lätt hänt!
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP