Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glad midsommar

 

När tiden har kommit

till sommarens mitt

då hoppas jag firandet

- mitt liksom ditt -

blir möten i prunkande

ängar och lundar

blir dofter och barn

och lekande hundar

en sillbit, potatis

som kröns utav dill

en macka med brieost

och god dryck därtill.

Jag önskar er alla

en kväll med magi

- att den som är ensam

blir del av ett vi

att midsommar bjuder

på glädje i dansen

och blommor som räcker

till midsommardansen.

 

Det blir kanske sällan

som drömmarna spår

men vem vet vad natten

kan ge just i år

när koltrasten tystnat

och månen den bleka

ger ledljus åt några

vid sjön i en eka

som ror för att vara

en stund bara två.

För vänskap, för kärlek?

För mötet just då.

 

Jag hoppas att midsommar

blir det vi vill

Det kan vara nog:

vara här, vara till

få uppleva skogen

se fåglar, se berg

och njuta av världen

i ljus och i färg

Då är den här stunden

att födas på nytt

i möten i natten

tills solen har grytt

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-23 19:12



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vilken fantastisk fin dikt om midsommarfirandet. Känner lite Fröding-feeling i dikten. Bra rimmat och tål att läsas vid nästa års firande igen.
2017-06-25

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
härlig skrift vars innehåll stämde rätt bra
förutom möjligen roddturen.
Det är nu som året börjar om.
Nya vänner nya planer nya drömmar
2017-06-24

    ej medlem längre
tack detsamma önskar Sorunda-Pelle!
2017-06-24

  Eva Langrath VIP
Fint poetat och jag önskar dig just en sådan fin midsommar
2017-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP