Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pengar


Pengar, pengar, pengar
Allting handlar om pengar
Du köper lycka för pengar
med receptbelagda medel
Köper samtid för pengar
i kultur Kapitalism
Du köper samspel för pengar
- en smartphone eller inget

och säljer dig själv
för att döva din skuld

Pengar, pengar, pengar
Utan pengar så dör du
En fläck på vårt landskap
där fattigdom är smuts
Du köper tystnad för pengar
för att vända din blick

och skäms över känslan
att inte bry dig ett dugg




Fri vers (Fri form) av lingvistik
Läst 412 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-25 12:02



Bookmark and Share


  Fulbergarn
"Det är ingen synd att ha pengar men det är synd att inte ha några"
2017-07-08

  henke_r
Sanningens ord!
2017-06-25

    ej medlem längre
Jag antar att du har hört den här? :)

https://www.youtube.com/watch?v=W-WvJ_wqSMM

2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

lingvistik
lingvistik