Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2011



Dagarna kryper fram

Sol
genom gardinen

Fram, jag måste framåt

Ramlar tarvligt ned ur
sängen

Sparkar i täcket

Telefonen ringer
Och ringer
Och ringer

Låtsas inte längre

Du är i
Du är

mina ögon

Sover vidare

I vaket tillstånd: brevbäraren kikar in genom luckan

Är du där, hostar jag
Får inget svar

Någon bryter upp dörren, tydligen har de larmat

kanske hyresvärden

har inga pengar
Jag har inga pengar, viskar jag

De spänner upp mig på bår



Vaknar i ett vitt rum
Det luktar avmätt, kallt
En gammal vän sitter bredvid mig

Jag minns inte vem hon är

Det här går inte längre, säger hon
Hon gråter


Jag väntar


Här inne är det ännu värre

(du kommer aldrig)

Jag frågar personalen
De ser på mig och ler
Vad är det som är så roligt?
De har inga svar



Två veckor senare-

Sällskap i parken
vattnet glittrar

Värmen går i moln
Du ställer dig framför mig
benen smala som pinnar
jag älskar dig för dina ben

Sluta leka nu, säger du
Kom så åker vi hem

- -


igen




Fri vers (Fri form) av lingvistik
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-25 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lingvistik
lingvistik