Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Restaurang på ålderdomshem


En plats på jorden

Jag satt där med min lunchbricka

såg mig omkring på gamla som åt

det här är ingen plats där jag vanligtvis

lunchar på men idag blev det så

 

jag ser dem som levt

vars kroppar naggats av livets tand

kvinnor som fött min generation

som arbetat dubbelt....

jag hör deras röster, tunna, knarriga

det tog tag i mig, tänkte på mamma

hennes sista dagar var i denna miljö

 

tårarna brände bakom mina ögonlock

jag såg suddigt när tårar trängde fram

...mamma...min mamma




Fri vers av Maiah VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-07-01 00:22



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Ord som berör ...
2017-07-02

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Ömsint skrivet om olika generationers
möten.Minnen är också nuet.
Kram TBG.
2017-07-02

  Lars Hedlin
Så stark och full av känsla..kram
2017-07-02

    Alice.skriver
Denna grep verkligen tag i hjärtat. Känner tårarna bränna bakom ögonlocken. Så fint.
2017-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP