Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotfästet

Rötterna är grunden för ditt liv,
ditt ursprung, din familjebakgrund, dess miljö,
din uppväxt kan ej ske förutan denna grund,
som måste vara tillförlitlig, trygg och säker
för att du skall kunna bygga upp ditt liv;
men när du åldras måste småningom förfallet sätta in,
det går ej att undvika tragedier, katastrofer och förluster,
påfrestningarna måste bli enorma;
då ställs allt på prov och frågan uppstår
om ditt rotfäste ännu kan hålla.
Det beror på vad du byggt det på
och hur du har förankrat det.
Om grunden varit säker,
om du varit trogen dina relationer,
varit ordhållig och vänfast, värnat om familjeäran,
odlat traditioner och ej slösat bort ditt liv,
så håller rotfästet för evigt.
Du har ingenting att frukta,
vilka motgångar och katastrofer som än drabbar dig,
vad förluster du än gör, vad orättvisa du än råkar ut för.
Om ditt samvete är rent mot slutet av ditt liv
så har du triumferat och kan lugnt gå vidare.




Fri vers av Aurelio
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-02 20:19



Bookmark and Share


  Aisha VIP
mycket kloka och intressanta tankar!
Gillar!
Aisha/
2017-07-04

    ej medlem längre
Dina två slutrader är viktiga lärdomar och hela texten är en klok summering av livets kärna
2017-07-03

  walborg
Kloka tankar
2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio